Followers

About Me

My photo
Johor Bahru | Mersing, Muslim, Malaysia
Walking freely wasn't a warranty for you can run.

Pages

Saturday, October 25, 2014

My Journey Part 2 (My Wedding Day)

Assalamualaikum...
 
25 Oktober 2014, 1 Muharam 1436H.

Hari pernikahan dan walimatul urus Norazrina bt Abd Hamid dan suami Muhamad Shahrull Nizam bin Abd Razak
 
Alhamdulillah, rasa seolah olah memulakan hidup baru dalam tahun baru hijrah ni. Semoga Allah merahmati hubungan ini, ameen.

Entry pertama sebagai seorang isteri. (kalau Allah izinkan perancangan).

Entry ni di coret awal (hari majlis confirm busy), untuk melahirkan kesyukuran dan kegembiraan atas rahmat Allah terhadap apa yang dirancang.

Setelah genap 2 tahun 1 bulan mengenali hati budi si dia, akhirnya harini kami disatukan dgn hubungan yang halal, Alhamdulillah. Dan kalau apa yg kami rancang tidak menjadi kenyataan, itu lah jua yang Allah tentukan utk kami.

Status isteri yang digalas ni akan ku jaga dengan sebaiknya. Harap pembaca2 mendoakan kesejahteraan hubungan kami sehingga ke akhir hayat.

Dear Muhamad Shahrull Nizam,
Terima kasih kerana memilih untuk membimbing, menjadikan saya pasangan awak dalam membina masjid. Terima kasih kerana banyak bersabar dan tenang dengan saya. Awak lah insan yang memejuk hati ni dari penuh persepsi negatif terhadap lelaki, yang memujuk hati ini utk memberi peluang dan tidak putus harap. Biarkan memori yang tercipta sepanjang perkenalan kita menjadi sejarah dalam ingatan kita. Terima kasih kerana sentiasa berada di sisi saya dan keluarga dalam apa jua keadaan. Yang sentiasa menjadi Google saya, Polis dan bodyguard saya, teman bergaduh, teman makan, cikgu math, cikgu sejarah, fasion advisor, financial advisor, salesman, marketing officer, semua lah ! Yang sentiasa memberi semangat dan menceriakan saya setiap kali wajah ini berubah kerana rindukan arwah mak tak kira dimana pun saya waktu tu. Maafkan saya atas segala ketelanjuran perkataan dan perbuatan selama ni.

I love you, awaklah cinta hati saya selepas Allah, Rasul, Malaikat, dan keluarga saya, Muhamad Shahrull Nizam bin Abd Razak.

Syukur Alhamdulillah dikurnaikan suami yang beragama, berilmu, baik perbadi dan keturunannya.
 
Shahrull' s
( luvpinkja, 0312 )
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...